top of page

Com afronta l’Atenció Primària la nova etapa de desescalament?

El paper de l'Atenció Primària durant la pandèmia ha estat fonamental en la detecció, seguiment i avaluació de pacients amb Covid19. De cara a la nova etapa continuarà tenint un paper rellevant en la detecció de nous casos comunitaris i en la gestió dels contactes, i per tant es posarà èmfasi en dotar-la de la capacitat diagnòstica necessària. Així mateix, l'atenció a la cronicitat haurà d'estar molt més centrada en el domicili, i també haurà de contemplar la resolució i atenció a problemes derivats de l'impacte social de l'epidèmia.

Tota aquesta tasca haurà de conviure amb l'atenció habitual, que des de l'1 de març ha significat 5,4 milions de visites a persones sense Covid.

Cal destacar que des del 13 de març s'han fet un total de 195.000 visites a les residències i durant les setmanes vinents caldrà mantenir aquesta intensitat.

L'atenció als problemes de salut mental derivats de la pandèmia i de la situació de confinament que la ciutadania ha seguit de manera tan responsable, centrarà molts dels esforços tant a l'atenció primària, com a tota la xarxa de salut mental i també al 061.


Font, Consulta l'article original:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/noticia/2020-05-10-com-afronta-atencio-primaria-nova-etapa-desescalament

0 views0 comments
bottom of page