top of page

Diabètics i desconfinament

Bona part del tractament de la diabetis, a més de la medicació adequada, és la pràctica d’exercici adequat a l’edat i estat de salut del pacient diabètic. L’estat d’alarma va dificultar la sortida a gimnasos i a caminades, però ara s’alleujen les restriccions i podrem tornar a sortir al carrer. Com podria encarar un diabètic aquesta possibilitat? T’oferim opcions aquí.

Per què els diabètics tenen un major risc de cara a la COVID-19?

Els pacients amb diabetis són pacients que sofreixen més de cara a diverses malalties, no només la COVID-19. D’una banda perquè l’excés de sucre en sang genera un dany als teixits incloent el sistema immune, cor i ronyons, fent que el cos ja no estigui en el millor estat possible a l’hora de defensar-se de la malaltia. D’altra banda, durant la malaltia el control del sucre és més complicat, ja que per febre i medicacions vàries és més freqüent que un diabètic tingui pujades descontrolades de sucre. Aquestes “pujades” poden desembocar en cetoacidosis diabètica, una condició potencialment mortal.

Com pots encarar el desconfinament si tens diabetis?

Per a començar, continua quedant-te a casa en la mesura que sigui possible, evitant sortides que pots delegar. En sortides que no sigui possible postergar o delegar mantingues les normes d’higiene i distanciament social que ens continuen recomanant: distància de seguretat al carrer i en els locals, higienitza les teves mans amb freqüència, evita tocar superfícies en llocs públics com al metro o ascensors, evita tocar-te la cara, neteja la teva casa amb freqüència, etc. Per a disminuir encara més el risc de contagi et recomanem afegir a totes aquestes mesures l’ús de mascaretes FFP2, que afegeixen una certa protecció en filtrar les partícules que arriben des de l’aire al teu sistema respiratori. A les farmàcies ecoceutics hi ha disponibilitat d’aquestes mascaretes, te la dispensaran i ensenyaran a utilitzar-la correctament.

La sortida per a esport, si et resulta necessària per a baixar la glicèmia i no pots substituir-la per esport a casa de cap manera, hauries de realitzar-les de manera que evitis aglomeracions de gent (que no haurien de succeir, però, si passessin, evita-les). Recorda que les mascaretes FFP2 no permeten realitzar còmodament esports que accelerin molt el teu ritme respiratori, per la qual cosa la millor opció podrien ser les caminades suaus. De tota manera, et recomanem estar atent a les recomanacions oficials i, davant de qualsevol dubte, parla amb el teu farmacèutic de confiança o amb el teu metge de capçalera, que sabran orientar-te respecte al teu estat de salut específicament.

7 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page