top of page

L'ibuprofè agreuja el coronavirus?

L’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) ha desmentit el mite, diuen que no hi ha cap dada que afirmi que el ibuprofè agreugin la infecció per COVID-19.


Compartim el comunicat de la AEMPS sobre la relació entre el coronavirus i el ibuprofeno.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) informa que no existeix cap dada actualment que permeti afirmar un agreujament de la infecció per COVID-19 amb el ibuprofè o altres antiinflamatoris no esteroidals, per la qual cosa no hi ha raons perquè els pacients que estiguin en tractament crònic amb aquests medicaments els interrompin.

La possible relació entre l'exacerbació d'infeccions amb ibuprofè o ketoprofè és una senyal que està en avaluació per a tota la Unió Europea en el Comitè d'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància a sol·licitud que l'agència de medicaments francesa (ASNM).

Aquesta anàlisi finalitzarà previsiblement al maig de 2020 però, amb la informació disponible és complex determinar si aquesta associació existeix, ja que el ibuprofè s'utilitza per al tractament dels símptomes inicials de les infeccions i, per tant, la relació causa-efecte no és fàcil d'establir.

Les fitxes tècniques dels medicaments que contenen ibuprofè ja indiquen que aquest medicament pot emmascarar els símptomes de les infeccions, la qual cosa podria retardar el seu diagnòstic i ser la causa que es diagnostiquin en estadis més florits, encara que això es refereix a les infeccions en general, no específicament a la infecció per COVID 19.

Les guies recomanen l'ús de paracetamol per al tractament simptomàtic de la febre com a primera alternativa. No obstant això, tampoc hi ha cap evidència que contraindiqui l'ús d'ibuprofè en el tractament de símptomes menors. En tots dos casos, els medicaments han de ser utilitzats sobre la base de la fitxa tècnica i a la menor dosi capaç de controlar els símptomes.

La AEMPS continuarà informant puntualment davant qualsevol nova informació sobre aquest assumpte.

Font: aemps.

15 views0 comments
bottom of page