top of page

Portar guants és una defensa activa contra la COVID-19?

Visites un supermercat i és probable que vegis compradors utilitzant guants de làtex o similars mentre roden els carrets de la compra. Estan utilitzant els guants. Però, Utilitzar guants et protegirà del virus?, realment depèn de les circumstàncies, i aquí està el perquè:

La COVID-19 s’escampa principalment per l’aire:

El virus que causa la COVID-19 és principalment estès de persona a persona a través de gotetes respiratòries quan una persona infectada tus o esternuda, i això succeeix quan les persones estan a 6 peus (1,8 metres aproximadament) de distància entre si, l’altra manera de contreure el virus és a través de superfícies contaminades. Per tant, cada vegada que toques una superfície amb el virus i després et toques la boca, el nas o els ulls, possiblement has estat exposat a contreure el virus. No obstant això, els Centres per al Control de Malalties dels EUA diuen, que aquesta no sembla ser la principal forma de propagació del virus.

Guants = falsa sensació de seguretat?

Rentar-se bé les mans durant almenys 20 segons continua sent la millor defensa contra la COVID-19. Però quan va al supermercat o a altres llocs públics és possible que no tingui accés a aigua i sabó, desinfectant de mans o tovalloletes desinfectants per a netejar els carrets de la botiga, és per això que algunes persones utilitzen guants. Però utilitzar guants, pot donar una falsa sensació de seguretat. Perquè el virus s’adhereix bé al làtex i a altres tipus de guants, i si et toques la cara en algun moment t’estas exposant potencialment al virus.

L’ús adequat de guants és la clau

Moltes persones no coneixen la forma correcta de treure’s els guants. Per exemple, després de llevar-se el guant esquerre amb la mà dreta enguantada la mà esquerra està lliure de virus (en aquest moment), però si es retira el guant dret tocant l’exterior, pot ser que la mà esquerra es contamini. S’ha de ficar la mà esquerra dins del guant de la mà dreta i treure’l del revés sense tocar l’exterior, la qual cosa pot requerir una mica d’habilitat.


No toques res? No necessita guants

Una altra cosa és que si caminaràs i mantens almenys 6 peus (1,8 metres aproximadament) de distància d’altres persones, no hi ha necessitat d’utilitzar guants: el virus que causa la COVID-19 només s’absorbeix a través de les membranes mucoses, no a les mans. Si ja tens guants i els utilitzes en llocs públics com a botigues o transport públic i això ajuda a calmar els seus nervis, continuï fent-ho. Tingui al cap que només pot utilitzar-los una vegada i necessita llevar-los-hi adequadament i rebutjar-los immediatament. Intenti no tocar-se la cara amb ells i renti’s les mans immediatament després de llevar-los-hi.

Autor: Debra Goff, PharmD

Debra Goff és especialista en Malalties Infeccioses en el Centre Mèdic Wexner de la Universitat Estatal d’Ohio i és professora de Farmàcia en la Facultat de Medicina de la Universitat Estatal d’Ohio. És l’única farmacèutica estatunidenca nomenada per als programes d’administració d’antimicrobians de l’OMS en països de baixos i mitjans ingressos.


Font: https://wexnermedical.osu.edu/blog/is-wearing-gloves-an-effective-defense-against-covid19

5 views0 comments

Comentários


bottom of page