top of page

Què recomanar si una mare està alletant al meu bebè i em contagio del COVID-19?

Hi ha molta escassetat en la informació i ara per ara no hi ha resposta a moltes de les preguntes que tots tenim.

Des de farmàcies ecoceutics hem recollit informació de diferents organismes internacionals com a UNICEF, la OMS, l’Associació espanyola de lactància materna, entre altres amb la informació que es coneix fins ara.

Última actualització: 17/03/20

Què fer si s'alleta amb llet extreta?

El govern d’UK en el seu guia Stay at home: guidance for households with possible coronavirus infection, recomana a la seva guia esterilitzar l’equip acuradament abans de cada ús. No s’hauria de compartir els biberons amb una altra persona.

Si s'setà alletant al bebè i la mare es contagia, què fer?

L’associació espanyola de lactància materna recomana mantenir el contacte mare-fill, així com la lactància materna, en casos de mares infectades, extramant les precaucions per a minimitzar el riscos de contagi.

El govern d’UK en la seva guía de Stay at home: guidance for households with possible coronavirus infection, complementa la informació anterior amb uns consells :

  • Rentar-se les mans abans de tocar al bebè, el tirallet o els biberos.

  • Evitar la tos o els esternuts sobre el bebè mentre se li dóna el pit.

  • Netejar qualsevol extractor de llet materna segons les recomanacions del fabricant després de cada ús.

  • Considera demanar-li a algú que estigui bé que alimenti al bebè amb la seva llet materna extreta.

No obstant, UNICEF, indica el següent:

“Si una mare està molt malalta, és recomanable que s’extregui la llet per a donar-la-hi al bebè en una tassa i/o amb una cullera neta, seguint en tot moment les mateixes mesures de prevenció de la infecció.”

A més, UNICEF ha realitzat un article en la seva pàgina web, on desmenteixen mites sobre la infantesa i el coronavirus.

Les embarassades poden transmetre el virus al fetus?

Ara per ara encara no hi ha proves per a poder determinar que una dona embarassada pot transmetre el virus al seu fetus.

No obstant això, s’està investigant per a poder tenir resultats i confirmar informació. En cas que hi hagués una dona embarassada que tingui símptomes hauria d’anar al metge per a poder rebre les cures considerades.

Una mare no hauria de donar el pit?

UNICEF en el seu article concretament confirma: “[…] donats els beneficis de la lactància materna i l’escassa rellevància de la llet materna en el context de la transmissió d’altres virus respiratoris, la mare pot seguir,  sempre que prengui totes les precaucions necessàries.[…]”

És cert que els nens no poden contreure el coronavirus?

Per desgràcia és fals, totes persones: nens, adolescents, adults i sèniors poden contreure el COVID-19. A Múrcia, s’ha donat el primer cas d’un bebè amb COVID-19, un bebè de 5 mesos.

4 views0 comments
bottom of page