top of page

Recomanacions per evitar alteracions de conducta infants amb TEA

Per ajudar els infants amb TEA a viure l'experiència de confinament de la millor manera possible, podeu seguir els consells següents:

 • Observeu com reacciona davant la situació excepcional que està vivint i a partir d’aquí identifiqueu-ne les necessitats.

 • Establiu una rutina diària:

  • Procureu que sigui el més semblant possible a l’habitual (llevar-se, fer els àpats, dutxar-se, anar a dormir).

  • Planifiqueu activitats variades, que impliquin moviment i que els ajudin a estar més tranquils, com ara saltar, fer movimenst repetitius i periòdics amb el cos o els objectes... Desenvolupeu la vostra creativitat: organitzeu jocs sensorials (amb farina, per exemple), dissenyeu circuits amb túnels i obstacles, proposeu-los manualitats diverses, amb paper, plastilina...

  • Utilitzeu recursos gràfics, com ara pictogrames o imatges, per il·lustrar aquests horaris.

 • Procureu ser més flexibles pel que fa al temps invertit en determinades activitats, com ara conductes repetitives, ús de dispositius electrònics, o tasques acadèmiques.

 • Procureu que el confinament a la llar no serveixi per accentuar la seva manca d'interès per compartir plaer i interessos amb altres persones. Proposeu activitats compartides que també impliquin relació, com ara preparar els àpats, jugar a jocs de taula...

 • Expliqueu-los de manera senzilla i lúdica el que està passant: amb jocs i cançons, contes, pictogrames...

 • Dosifiqueu la informació i intenteu donar-los dades positives per evitar que s’angoixin. Recomanacions per gestionar les conductes repetitives en relació amb el coronavirus Cal fer un ús adequat de la informació relacionada amb el coronavirus i normalitzar al màxim les mesures d’higiene. Pot ser de gran ajuda definir un moment del dia per parlar del tema. Si les preguntes repetitives sobre el coronavirus i els rituals de neteja són excessivament freqüents en l'infant, procureu canviar el focus d’atenció amb la ralització d’activitats que li resultin agradables i gratificants.


Atenció mèdica

Si el vostre fill o filla necessita assistència mèdica durant el confinament, contacteu amb el seu professional sanitari de referència per vies alternatives a les habituals, com ara les telemàtiques o telefòniques. Eviteu acudir als serveis d’urgències.


Passejades terapèutiques

Les persones amb TEA poden sortir al carrer amb un acompanyant, sempre i quan respectin les mesures generals de prevenció recomanades: repectar la distància de seguretat amb altres persones, rentar-se les mans en arribar a casa... Si el vostre fill/a necessita sortir al carrer, podeu demanar la prescripció de passejades terapèutiques al seu professional sanitari de referència. Per fer-ho podeu trucar al CAP o a través del servei eConsulta, disponible des de La Meva Salut.  Recorreu a aquestes sortides quan sigui estrictament necessari. Recordeu que quedar-se a casa és clau per aturar el coronavirus. 
Comments


bottom of page